DSC_0169.JPG

L’Àliga del Vendrell compta amb el seu propi grup de gralles, Les Gralles de l’Àliga, que assagem durant gairebé tot l’any per poder acompanyar musicalment a l’Àliga i a l’Aligueta en les seves sortides corresponents. Aquest grup va néixer de la necessitat de l’Associació d’una formació musical per a l’Àliga i que no podia ser llogada perquè els recursos econòmics de l’entitat no ho permetien. A partir d’aquí, un grup de joves ens vam engrescar a aprendre a tocar la gralla i el timbal i poder tenir un repertori adequat per poder acompanyar l’Àliga i, des del 2015, també l’Aligueta.

Des de la Festa Major del 2014, a més, tenim al nostre repertori el “Ball de l’Àliga del Vendrell”, compost expressament i de forma desinteressada per la Carlota Baldrís, música vendrellenca. Aquest ball només s’interpreta en moments importants i protocol·laris de la festa, a causa del paper institucional de la figura de l’Àliga.

Actualment, el grup el segueixen formant un grup de joves que també formen part de la nostra entitat, i d’altres nens i nenes que comencen a endinsar-se en el món de la gralla i el timbal. Tot plegat, és una altra forma de gaudir de les nostres festes i tradicions.