DSC_0009

L’Aligueta és un entremès del Seguici Popular Infantil de la vila que representa l’Àliga però amb unes mides reduïdes per poder ser portada pels més petits. Va néixer el 23 de juliol del 2015 i va ser dissenyada i construïda per l’artista Arnau Codina, de El Taller de Vilanova i la Geltrú. L’Aligueta és de fibra sobre motlle de silicona, és carregada interiorment per 1 portant, té un pes de 12 quilograms i mesura 1,50 metres de llargada, 1 metre d’amplada i també 1 d’alçada. Al bec porta una branca d’olivera i una altra de palmera en representació de la vila del Vendrell. Aquestes branques són lligades amb uns llaços de la bandera del Vendrell i de la senyera. El vestuari del grup es basa en una brusa de viscosa de color blanc trencat amb l’escut de l’entitat brodat al pit, pantalons bombats d’adomassat, faixa negra i espardenyes de vetes negres. Aquest vestuari ha estat dissenyat per Manuel Jiménez i confeccionat per Encarna Jiménez. L’Aligueta és portada i acompanyada per nens i nenes d’entre 8 i 12 anys. A més de sortir per la Festa Major i la Fira de Santa Teresa, també fa sortides en altres barris de la vila i altres localitats.

a

FITXA TÈCNICA

Bateig: 23 de juliol de 2015.

Disseny i construcció: El Taller (Arnau Codina).

LLoc de construcció: Vilanova i la Geltrú.

Pes: 12 kg aproximadament.

Llargada: 1,50 m.

Amplada: 1,00 m.

Alçada: 1,00 m.

Material de construcció: fibra sobre motlle de silicona.

Detalls: al bec porta una branca d’olivera i una altra de palmera que representen la vila del Vendrell. Aquestes branques són lligades amb uns llaços de la bandera del Vendrell i de la senyera.

Vestuari del grup: el vestuari del grup es basa en una brusa de viscosa de color blanc trencat amb l’escut de l’entitat brodat al pit, pantalons bombats d’adomassat, faixa negra i sabatilles negres. Aquest vestuari ha estat dissenyat per Manuel Jiménez i confeccionat per Encarna Jiménez.

Portants: una quinzena de nens i nenes d’entre 8 i 12 anys.

Diapositiva7

Anuncis